Over Spotlight Musical Productions

 

 

Spotlight Musical Productions is een producent van eigentijdse, humoristische musicals waarin elke leerling kan stralen. Originaliteit, humor en muzikale diversiteit zijn dé speerpunten van het succes van de basisschoolmusicals die Spotlight sinds 2008 uitbrengt.

 

Het artistiek team van Spotlight Musical Productions bestaat uit tekstschrijver Gert van den Brink en componist Hans van Wingerden.

FOUT

GOED

Gert van den Brink

 

Theatermaker Gert van den Brink is freelance toneelschrijver, songwriter, theaterdocent, acteur en regisseur. In 2008 is hij afgestudeerd aan de ArtEZ Academie voor Theater in Zwolle.  

 

Van dolkomische scripts tot stukken met een diep ernstige ondertoon: Gert van den Brink schrijft toneel waarbij hij humor en ernst hanteert als zijn meest krachtige wapens. In opdracht van scholen, musicalproducenten en theaterwerkplaatsen.

 

In opdracht van pop- en rockbands vervaardigt Gert van den Brink keer op keer rake liedteksten, maar hij bedient ook theatermakers met passende liedteksten op maat voor toneelproducties.

 

Als dramadocent heeft Gert van den Brink brede ervaring. Met Toneelgroep Oostpool (Arnhem) heeft hij uiteenlopende theaterworkshops verzorgd op scholen door heel Nederland. Binnen het voortgezet onderwijs heeft hij uitgebreide ervaring met het implementeren van het vak Drama, zowel in het Nederlands als ook in het tweetalig onderwijs (Engels).

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar: www.gertvandenbrink.com

 

  

 

Hans van Wingerden

 

Hans van Wingerden is trompettist, arrangeur en componist. In 2008 is hij afgestudeerd (Master) aan de Messiaen Academie in Zwolle. Dit is onderdeel van ArtEZ

 

Naast bovengenoemde werkzaamheden is Hans ook eigenaar van Stylish Music. Dit is een management kantoor voor verschillende grote bands die veelal optreden in de Nederlands theaters en op de grotere podia die Nederland rijk is.

 

De afgelopen jaren heeft Hans zijn medewerking verleend aan verschillende projecten. Van het verzorgen tot muziektheorielessen tot het muzikaal uitwerken en uitvoeren van complete TV shows!

 

Al deze ervaring neemt Hans mee bij het schrijven van de liedjes voor Spotlight Musical Productions. Voor de kinderen van groep 8 is het bijzonder leuk dat liedjes worden geschreven vanuit de praktijk van nu. Kinderen zijn tegenwoordig goed op de hoogte van wat er te horen is op de radio en daar sluiten de composities van Hans naadloos bij aan. Stoere liedjes om mee voor de dag te komen!

 

Voor meer achtergrondinformatie over Hans van Wingerden verwijzen we door naar zijn website: www.hansvanwingerden.com

 

 

Stichting SMOE

 

Spotlight Musical Productions is een productiehuis van basisschoolmusicals en is onderdeel van de Stichting Musicals voor Onderwijs en Educatie (SMOE). Deze stichting heeft tot doel om de kwaliteit van musicals binnen het onderwijs en educatieve instellingen tot een hoger niveau te brengen. Spotlight Musical Productions werkt derhalve uitsluitend met schrijvers en componisten met een staat van dienst en/of een relevante opleiding.